Ürün

Bilgi ve tecrübe paylaşma üzerine kurulan DS FOODS sistemi servisi ön planda tutuyor gibi görünse de ürün tedariği konusunda da işbirliği içinde bulunduğu çözüm ortaklarını yalnız bırakmıyor. Aşağıda sınıflandırılmış DS FOODS ürün portföyünü bulabilirsiniz

a. Lezzetlendirme çözümleri: İki başlık altında topladığımız lezzetlendirme çözümleri istenirse tekil olarak tedarik edilmektedir. Bu grubu ağırlıklı olarak baharat grubu ve diğer lezzet destekleyici ürünler oluşturmaktadır. Bu ürünlerde müşteri talebi doğrultusunda NON-GDO, ORGANİK ürün tedarik edilmektedir.
Bu ürünler uygun teknoloji ve hesaplama ile bir araya getirilerek karışım olarak da sunulmaktadır. Burada da talep doğrultusunda CLEAN LABEL, VEGAN, NON-GDO ve ORGANİK olarak ürün tasarlanabilmektedir.

i. Tekil girdiler: Baharatlar ve kurutulmuş meyve/sebze Tekil girdiler grubunu ağırlıklı olarak baharatlar oluşturmaktadır. Baharat sınıfında değerlendirilen kurutulmuş sebzeler ve tüm diğer girdiler uygulama alanına ve müşteri talebi doğrultusunda istenilen fiziksel (boyut, renk, şekil vb.) Kimyasal (uçucu yağ, nem, vb) tedarik edilmektedir. Günümüzde tarımsal girdilerde gıda güvenliği ön plana çıkan mikotoksin, pestisit ve ağır metal parametreleri DS FOODS güvencesi altında tedarik edilmektedir. NON-GDO ürün tedariği ve bu grupta talep doğrultusunda ORGANİK ürün sunma DS FOODS’un uzmanlık alanında bulunmaktadır.

ii. Karışım çözümler: Karışım çözümler: Lezzet çözümlerini günümüzde tekil olarak alıp, gıda ürünlerine uygulamak operasyon masraflarını arttırmaktadır.
Karışım çözüm kullanarak

TEKİL GİRDİ ÖZELLİKLERİ

KARIŞIM ÇÖZÜM AVANTAJLARI

Çok fazla sayıda hammadde girdisi

Tek girdi

Tüm girdilerin fiyat takibi

Tek ürün fiyatı

Tüm girdilerin satın alma spesifikasyonu

Tek ürün spesifikasyonu

Tüm girdilerinin kalite kontrolü

Tek ürün kalite kontrolü

Tüm girdilerin stok takibi

Tek ürün stok takibi

Karışım işçiliği

Yok

Karışım hata riski

Yok

Kalan yarım ambalaj problemi

Batch bazında ambalaj avantajı

Bu aşamada INOVATİF çözümler ile proses optimizasyonu sağlanmakta, ürün geliştirme süreçlerinde DS FOODS tecrübesi ile kullanıcı tecrübesi ile üretime en uygun ürün belirlenmektedir.
Tüm gıda sektörü için değişik fiziksel ve kimyasal şartlarda mükemmel çalışacak ürünler tasarlanmaktadır.
Bu tasarım sürecinde NON-GDO ve ORGANİK hassasiyetler ön planda tutulduğu gibi VEGAN ve CLEAN LABEL gibi müşteri odaklı çözümler de sunulmaktadır.

b. Fonksiyonel çözümler (Tüm gıda sektörüne yönelik) Fonksiyonel ürün tanımı farklı sektörlerde farklı anlamlarda kullanıldığı için kısaca açıklamak gerekirse, ürünün üretimini kolaylaştıran, son üründe istenilen bazı özellikleri kazandıran, raf ömrü boyunca güvenliğini sağlayan girdilerin toplamını fonksiyonel girdiler olarak tanımlayabiliriz.
DS FOODS olarak fonksiyonel ürün gruplarımızı 4 ana başlık altında toplamaktayız.
Bu grup ürünlerde de NON-GDO, ORGANİK, CLEAN LABEL ve VEGAN opsiyonları bulunmaktadır.

i. Raf ömrü arttırma çözümleri: Gıda olarak tüketilen organik bileşikler, biz insanlar ve hayvanlar tarafından beslenme amaçlı tüketildiği gibi mikroorganizmalar tarafından da aynı kategoride değerlendirilmektedir. Ve ürünün üretilmesinden tüketilmesine geçen zaman içerisinde korunması ve güvence altına alınması gerekmektedir. Gıdaları korumak amaçlı birçok üretim yöntemi geliştirildiyse de girdilerin uygun şekillerde kullanılması bu koruma yöntemlerinin efektifliğini artırmaya yardımcı bir rol oynamaktadırlar.
DS FOODS olarak üretim sürecinin tüm basamaklarını göz önünde bulundurarak uygun girdiler ile tüketiciye üretildiği gibi ulaşmasını sağlamaktayız.
Ürünlerimizde NON-GDO, ORGANİK, CLEAN LABEL ve VEGAN opsiyonlarını da sunmaktayız.
ÇÖZÜM SUNULAN SEKTÖRLER; ET ÜRÜNLERİ, SÜT ÜRÜNLERİ, TAZE MEYVE/SEBZE, KURU MEYVE/SEBZE, SOSLAR, UNLU MAMULLER DOLGU, DONDURULMUŞ ÜRÜNLER, HAZIR YEMEK

ii. Gıda yapısı destekleme çözümleri: Tüketimdeki gıdalarda; gerek endüstriyel prosesin hızlı ve mutfak ile kıyaslandığında büyük olması, gerekse de tüketicilerin tercihleri açısından farklı yapıda (sertlik/yumuşaklık/akışkanlık/kıtırlık vb) talep edilmesi, yapının planlanarak tasarlanmasını gerektirmektedir. Bu anlamda DS FOODS olarak iki boyutta verileri değerlendirerek çözümler sunmaktayız.
İlk aşamada ürünün sunulacağı pazarda tüketicilerin tercihi, daha sonra ise üreticinin ürünü sunmak istediği özellikler ile diğer hammaddeler arasındaki etkileşimi göz önünde bulundurarak çözümler sunmaktayız.
Ürüne kazandırdığımız bazı özellikler; AKIŞKANLIK, SERTLİK, ESNEKLİK, KITIRLIK, SÜRÜLEBİLİRLİK

iii. Emülsiyon çözümleri: Gıda üretiminde girdiler birçok farklı fazda olduğu gibi, farklı özkütlere de sahip olmaktadır. Bir gıdanın değişmez bileşenlerinden olan suyun ve yağın bir arada dengede tutulması için hem proses, hem de girdilerde bir çok farklı çözüm sunulmaktadır. Özellikle yağ ve su stabilizasyonunda emülsiyon oluşturabilmek için prosesin ve hammaddenin tüm özelliklerine hakim olmak gerekmektedir. DS FOODS olarak, proses aşamasında ve son ürün üretildikten sonra su ve yağ dengesi bakımından ürünün stabilliğini sağlayan ürünler sunmaktadır. Bu ürünler müşteriye özel çözümler olarak geliştirilmektedir.
ÇÖZÜM SUNULAN SEKTÖRLER; SIVI SOS, ET ÜRÜNLERİ, SÜT ÜRÜNLERİ, , KURU MEYVE/SEBZE, UNLU MAMULLER DOLGU, DONDURULMUŞ ÜRÜNLER.

iv. Gıda işleme kolaylaştırma çözümleri: Proses aşamasında karşılaşılan işleme problemlerini veya uzun süreç alan aşamaların kısaltılması, verimli hale getirilmesi veya kolay hale getirilmesi amaçlı sunulan çözümlerdir. Bu çözümler birçok alt başlığı içermekle beraber, proje bazında çözümler sunulmaktadır. Çözüm için her zaman yanınızdayız